Stichting Maanda

Over Stichting Maanda

Wij zijn drie vrienden die samen de stichting Maanda vormen. We zijn gestart vanuit de motivatie om bij te dragen aan één van de millenniumdoelstellingen, namelijk ‘in 2015 gaan alle kinderen naar school’. Wij willen het perspectief van kinderen in het landelijk gebied in Zambia vergroten door middel van onderwijs

 

Stichting Maanda werkt samen met het Ministerie van Onderwijs in Zambia op de volgende gebieden:

* verbeteren bestaande school gebouwen - reparatie, herstel en Schilderwerken;

* uitbreiding van school gebouwen - bouwen van bibliotheken en huizen voor docenten;

* werken aan self-sufficiency van de scholen om eigen behoefte aan gebouw infrastructuur en gebouwen onderhoud te voorzien. Om dit te realiseren, zorgt Stichting Maanda voor watervoorzieningen zoals water-pompen of voedsel “processing” machines zoals Hammer-mills.

 

Bij stichting Maanda weten we dat onze inspanningen niet eeuwig voort zullen bestaan, ooit Komt een moment dat de Stichting gaat stoppen. Op dat moment zullen scholen en gemeenschappen self-sufficient zijn. Met dit besef werken wij samen met het ministerie van onderwijs, de scholen en de Gemeenschap. Alle projecten die wij ondernemen, doen wij dat met het oog op de toekomst. Dit is ons kloppend hart!

 

Wat is de win/win situatie?

Ons werkgebied biedt veel kansen, op het vlak van energie, water en onderwijs middelen zoals computers. Wij Staan open om samen te werken op het gebied van investeringen, micro-credieten aan de gemeenschap te verstrekken en hergebruik van computers.

De koffie staat klaar, u bent van harte welkom!

Partners

Met ondernemers in Deventer stimuleren wij nieuwe verbindingen . Zo leveren we samen een bijdrage aan mens , milieu, maatschappij en wereld