LStichting Super Adelaar

Over LStichting Super Adelaar

Zoals wellicht bekend, zijn er sinds 1997 in het oosten van de Democratische Republiek Congo voortdurend conflicten. In dit land, met een bevolking van bijna 80 miljoen mensen, is ongeveer 60 % van de bevolking gevlucht naar de hoofdstad Kinshasa om bescherming te zoeken voor de verschillende militaire groepen die onmenselijk geweld plegen tegen de lokale bevolking, mannen om het leven brengen en zowel jonge als oudere vrouwen misbruiken. De gevolgen hiervan zijn zeer groot. De getroffen mensen leefden oorspronkelijk van de landbouw in de dorpen waar ze vandaan kwamen. In Kinshasa is het leven echter totaal anders. Hoe kunnen ze hun weg vinden in deze nieuwe situatie? Om nieuwe perspectieven te creƫren voor deze mensen die zulke vreselijke dingen meegemaakt hebben, kan Super Adelaar een belangrijke rol spelen door te zorgen voor een omgeving waarin mensen elkaar begrijpen, elkaar helpen en lessen kunnen volgen om zo hun kans op werk te vergroten.

Stichting Super Adelaar zet zich in voor verbetering van het sociaal-, economisch en culturele leven door met de school een plek te bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en helpen. Door middel van programma's als Excel en Word proberen wij de jongeren meer op het gebied van informatiekunde en andere lessen, zoals basis onderwijs, Engels, en Frans bij te brengen. Hierdoor wordt de kans op een baan voor hen vergroot.

We willen de bevolking die wil studeren helpen om ze uit onwetendheid te laten gaan, dat ze kennis maken met de nieuwe technologie en onderwijs om de mogelijkheid te krijgen om een baan te vinden, en onafhankelijk te zijn. We hebben veel voorbeelden van oud studenten van onze school die door de opleiding een baan hebben gevonden, wat ze anders niet was gelukt.

Door de studie die we bieden willen we mensen uit de wijk bewust maken, we bieden vrouwen en kinderen onderwijs, onderwijs met de technologie (wat in het land niet van vanzelfsprekend is). De lesstof die we bieden is als goud in de wijk van Mikondo! En dat doen we graag, mensen helpen dat motiveert ons! Door middel van de certificaten die studenten behalen hebben ze grotere kans op werk, dat doet ons goed en dat is onze passie een bijdragen te leveren aan hun toekomst.

We willen de bevolking helpen die bereid is te studeren.

Wat is de win/win situatie?

Veel mensen hebben geen toegang tot goed onderwijs of kunnen het niet betalen. Ook is er gebrek aan praktijk gericht onderwijs of mogelijkheden tot stages. Zo krijgen studenten aan de universiteit wel theorieles over het gebruik van computers, zonder dat ze ook de kans krijgen praktijkervaring op te doen. Stichting Super Adelaar geeft de kans aan de mensen om gratis praktische computerlessen te nemen. In de toekomst hopen we ook andere lessen aan te bieden zoals naailes en autotechniek. Door deze praktische lessen wil de Stichting vooral vrouwen en kinderen de kans geven om hun talenten te ontwikkelen en hun kans op werk en een betere toekomst te vergroten.

Partners

Met ondernemers in Deventer stimuleren wij nieuwe verbindingen . Zo leveren we samen een bijdrage aan mens , milieu, maatschappij en wereld