Stichting FAFA

Over Stichting FAFA

Na vrijwilligerswerk te hebben gedaan in 2014, raakten wij enthousiast om meer kinderen en alleenstaande moeders te helpen. Sinds 2015 doen wij dat door bestaande projecten te ondersteunen.

Wij werken samen met bestaande projecten, gericht op onderwijs voor kinderen en alleenstaande moeders. We geven onze partners 'een steuntje in de rug' waarmee ze uiteindelijk zelf inkomsten gaan verdienen. We hebben een basisschool gebouwd, pleegwoningen neergezet, schoolbussen gekocht en leggen nu een boerderij aan. Met zulke investeringen raken onze partners onafhankelijk van buitenlandse steun. Lopende uitgaven kunnen ze zelf betalen. En ze kunnen hun eigen invulling geven aan hun project. Daarnaast dragen wij bij aan schoolkosten voor individuen vanuit ons sponsorprogramma.

Kippenvel kregen wij op de dag dat we kwamen aanrijden met de twee nieuwe schoolbussen bij de Billa Mahmud Memorial Future Leaders School. We werden omringd door dansende kinderen én leraren. De schoolbussen brengen zo’n grote verandering met zich mee. De kinderen komen uit sloppenwijken. Veel van hen liepen dagelijks meer dan een uur om naar school te komen. Langs gevaarlijke, drukke wegen in de brandende zon. Als de school straks (na de corona-crisis) haar deuren weer opent, worden de kinderen in de vroege ochtend uit de wijken opgehaald en na schooltijd weer veilig thuisgebracht. De rest van de dag doet de bus dienst in het openbaar vervoer. Passagiers kunnen onderweg tegen betaling in- en uitstappen. Het geld wat zij betalen voor het busritje zijn inkomsten voor de school.

We genieten na van dit overweldigende moment van dankbaarheid en vreugde. Een onbeschrijfelijk moment wat Anniek van Keulen, Phyllis Ntow en Floor Hamburg nooit meer zullen vergeten!

Wat is de win/win situatie?

Onze stichting is kleinschalig. Wij (Floor en Anniek) zijn 29 en 26 jaar oud. We hebben beide in Ghana gewoond. We werken vanuit de behoefte en de kennis van onze partners. We kennen ze goed. Regelmatig reizen we op en neer. En kunnen u dan persoonlijk op de hoogte brengen van de vorderingen. Ook zijn onze projecten te bezoeken voor u en uw medewerkers. We hebben veel ervaring met het verwelkomen van vrijwilligers. En hebben een groot netwerk in Ghana.

We verkopen tassen en schorten, gemaakt door alleenstaande moeders van een naaischool in Accra.

Partners

Met ondernemers in Deventer stimuleren wij nieuwe verbindingen . Zo leveren we samen een bijdrage aan mens , milieu, maatschappij en wereld