Stichting Schouders NL

Over Stichting Schouders NL

Een van onze bestuursleden komt uit de regio Zuid Kurdufan, waar de situatie al jaren lang slecht is door oorlog. Hij begon met kleine hulp aan mensen. Daar waar veel mensen bij elkaar wonen gaan kinderen niet naar school. Het aantal alleenstaande moeders met kinderen die geen eten en gezond water hebben is zeer groot en vrouwen moeten heel ver lopen om water te halen. Er zijn geen ziekenhuizen in de buurt en er leven ook veel straatkinderen. Daar kwam het idee om de Stichting Schouders NL te beginnen, om mensen in de regio Zuid Kurdufan in Sudan te helpen.

Wij steunen alleenstaande moeders in Zuid-Kurdufan door hun capaciteiten op te bouwen via opleidingen lezen en schrijven, financiële administratie, brood bakken, naaien, landbouw projecten

Een ondersteuning aan arme mensen en vooral vrouwen met kinderen zonder inkomen betekent dat je de hele gemeenschap ondersteunt.

Wat is de win/win situatie?

Wij bieden onze kracht en tijd als vrijwilligers van Stichting Schouders NL om mensen hier te helpen met verhuizing en opruimen. We willen donateurs in onze website en social media zetten voor positief imago en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Partners

Met ondernemers in Deventer stimuleren wij nieuwe verbindingen . Zo leveren we samen een bijdrage aan mens , milieu, maatschappij en wereld