dStichting Bulungi

Over dStichting Bulungi

In Oeganda hebben kinderen met een (verstandelijke) beperking eigenlijk geen schijn van kans om zich te kunnen ontwikkelen. Oeganda is arm (hoewel het zich steeds meer ontwikkelt), veel mensen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Kinderen met een beperking zijn eng, of misschien wel een straf van god. Of gewoon behekst. De ouders hebben vaak nog (veel) meer kinderen. Geen wonder dat kinderen met een beperking letterlijk ‘ondergeschoven’ kinderen zijn. Bulungi ondersteunt een aantal kinderen en gezinnen en wil een bijdrage leveren aan hun ontwikkeling en aan het verminderen van het stigma dat ze hebben.

 

Bulungi wil in Oeganda het verschil maken voor o.a. Fahad, Emma en Yosephina. En voor nog veel meer kinderen Door ze een veilig, warm, liefdevol thuis te bieden. Door ze kansen te bieden om zich te ontwikkelen, hoe klein de stapjes soms ook zijn. Door ze de juiste medische zorg te geven.

Daarom hebben we een fijn huis waar een aantal kinderen dat warme thuis ervaren. Maar we kijken ook naar gezinnen waar een kind met een beperking opgroeit: hoe kunnen we ondersteunen?

Vooral laten we kinderen (en ouders) weten dat ze goed zijn zoals ze zijn: dat maakt namelijk geen verschil!

 

Merette heeft het Syndroom van Down en is opgegroeid als middelste zus tussen Renate en Roosmarijn. Wij hebben geleerd om niet te kijken naar wat Merette allemaal niet kan (hoewel we daar soms simpelweg wel rekening mee moeten houden), maar naar wat ze wel kan! Ze heeft zó veel geleerd: met kleine stapjes, met heel veel geduld en vooral met heel veel liefde. Mensen om haar heen die haar laten merken dat ze zijn mag wie ze is. Dat ze – ondanks haar verstandelijke beperking – niet minder is dan andere mensen. Dát gunnen we kinderen in Oeganda ook!

 

Wat is de win/win situatie?

Global Goal 10 wil de ongelijkheid op de wereld verminderen. Dat is wat wij voor ogen hebben met Bulungi. 'Onze' kinderen zullen nooit in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Dan kun je denken: 'ik krijg er niets voor terug'. Maar dat is een groot misverstand: zorgen voor mensen die dat niet zelf kunnen is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het geluk en het welzijn van de kinderen is wat Bulungi te bieden heeft, zonder er iets voor terug te verwachten.

Partners

Met ondernemers in Deventer stimuleren wij nieuwe verbindingen . Zo leveren we samen een bijdrage aan mens , milieu, maatschappij en wereld